Activiteiten

ACTIVITEITEN

WANDELEN

Uitwaaien in het Meetjesland? De kreken in de regio behoren tot de mooiste van het land. Ze schilderen een fenomenaal landschap vol waterplassen, bomenrijen, weidelandschappen en graspartijen. De uitgelezen plek om alle stress van je af te schudden en te genieten van de rust die het Meetjesland te bieden heeft. Hier en daar popt plots een charmant dorpje op, waar gezelligheid en authentieke gebouwtjes over elkaar buitelen. Kortom, voor wie even de pauzeknop wilt indrukken, zijn deze mooiste wandelroutes langs de Meetjeslandse kreken een absolute must! Ook Zeeland kan je te voet ontdekken. Vrijuit wandelen in een van de vele natuurgebieden of over het strand. Prachtige uitzichten in ieder seizoen. In het Zeeuwse wandelnetwerk kan je meerdere routes wandelen.

FIETSEN

Zondagse uitstap, weekendje weg of namiddagje fietsen? In het Meetjesland vindt iedereen z’n gading. Zeker als je de streek wilt verkennen op twee wielen. Je glijdt niet alleen doorheen rustgevende landschappen en charmante dorpjes. Je doet dat bovendien op vlak terrein – het Meetjesland is als het ware een natuurlijk biljartlaken. Perfect voor de fietsgenieter die liever niét recht op de pedalen gaat staan. Daarnaast is Zeeland een 5 sterren fietsprovincie en daar zijn ze trots op! Zeeland biedt honderden kilometers aan verschillende fietsroutes. De diversiteit is groot. Routes om recreatief fietsen, mountainbiken of te wielrennen. Door de duinen, het bos, platteland, langs het water of óver het water.

VESPATOCHT

Genieten van de omgeving op een avontuurlijke manier? Dan kan je een scooter huren! De mooie routes op gps brengen je langs diverse kronkelende landweggetjes, mooie weide-en natuurlandschappen en natuurlijk de prachtige kreken waar je uren kan toeren met een scooter. Maar ook naar zee door mooie natuurlandschappen langs dijken en polders richting Breskens, Cadzand en Nieuwvliet behoren tot de vele mogelijkheden. Via deze routes wissel je de landelijke ritjes af met een terrasje waar je kan genieten van een natje en een droogje.

HUUR FIETS, E-BIKE, ...

Cruise langs de Zeeuws-Vlaamse kust en ontdek kronkelige polderweggetjes en pittoreske dorpjes op een duurzaam en eigentijds vervoersmiddel. Op een elektrische solex, e-bike, elektrische scooter of e-golfcar vol je je vogelvrij! Rent&Joy heeft verhuurpunten in Nieuwvliet, Breskens, Terneuzen, Sluis en Groede.

BOER ZOEKT BANK

Zes landbouwbedrijven hebben voor hun erf een picknickbank van de gemeente geplaatst. Ze engageren zich hiermee om de Meetjeslandse bezoeker, die hun erf passeert, aan te spreken en in te wijden in de magie van de regio, de smaak van de streekproducten en de dynamiek van hun eigen bedrijf. Wie graag de liefde en de passie wil ervaren die de landbouwers voor hun beroep én de mooie streek hebben, kan dit ook aan de hand van de fietstocht. De dienst Toerisme heeft een fietstocht uitgewerkt van ongeveer 42 km waarbij je de prachtige natuur ontdekt en kennis maakt met de landbouwers.

Wat cultuur opsnuiven? De steden zijn zeker een bezoekje waard!
breng een bezoekje aan

SLUIS

Sluis is een heerlijke stad in West-Zeeuws-Vlaanderen voor de echte Bourgondiër. Je vindt er veel winkels, restaurants en cafés. Het winkelaanbod varieert enorm en dat maakt winkelen in Sluis juist zo leuk. Niet zo’n shopper? Bezoek dan het Belfort of maak een wandeling over de wallen van Sluis en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. S
NEEM DE BOOT VAN BRESKENS NAAR

VLISSINGEN

De stad Vlissingen, gelegen aan de Westerschelde heeft de langste boulevard van Nederland. Je kunt de voorbijvarende schepen hier bijna aanraken! Naast de prachtige stranden, waar je het hele jaar van kan genieten, heeft de stad ook veel geschiedenis. De maritieme, culturele en kust geschiedenis is hier nog volop aanwezig. Daarnaast is Vlissingen rijk aan restaurants, winkels en evenementen.
Ontdek

BRUGGE

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde.
Hier beleven de kinderen de tijd van hun leven!
Spetter er op los in

SPORTOASE DUINENWATER

Ben je een echte waterrat, maar daarom geen strandliefhebber? Neem een plons in het water van Sportoase Duinenwater in de gemeente Knokke-Heist. Het complex biedt een uitgebreid aanbod voor iedereen! Zwembadencomplex met een sportbad, instructiebad, spectaculaire glijbanen, uitgebreide wellness, groepslessen, fitness, ...
ontspanning voor jong en oud in

TOVERSLUIS

Het overdekte recreatiecentrum Toversluis, gelegen aan de rand van het Zeeuws-Vlaamse stadje Sluis, biedt iedereen -van jong tot oud- vermaak, ontspanning en plezier! In Toversluis kunnen zowel kinderen als volwassenen zich uitstekend vermaken door onder andere het lasergamen, bowlen, tafelen, spelen en de speeltuin en/of een casinobezoek. De indoor- en outdoorspeeltuin biedt volop speelruimte voor kinderen tot en met 12 jaar.
de kinderen kunnen zich uitleven in

GROEDE PODIUM

Groede Podium is een verrassend groen speel- en bunkerpark waar oorlogsverhalen op een speelse manier tot leven komen. Het park is dagelijks gratis toegankelijk. De bunkers uit 1942 zijn als stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog een belangrijk onderdeel van het park en vragen erom om op ontdekking te gaan!
voor elk wat wils in

FAMILIEPARADIJS EEDE

Het Familiepark in Eede laat bezoekers dwalen door eindeloze doolhoven, waar het avontuur wacht. Zo is er het Victoriadoolhof van 8000 vierkante meter groot. Voor de kleinsten is er een minidoolhof, waar ze zonder te verdwalen veel plezier beleven. In het grote doolhof zitten allerlei leuke spelletjes verborgen, zoals ganzenbord, paardenspel en memory. Voor wat verkoeling op een warme dag kun je terecht in het waterdoolhof. En in het avonturendoolhof klauteren de kinderen razendsnel naar boven om via de reuzeglijbaan naar beneden te komen.
nood aan een verfrissing bij warm weer?

OPENLUCHTZWEMBAD AARDENBURG

Midden in een prachtige groene omgeving ligt het nostalgische openluchtzwembad Aardenburg. Het bad is geopend sinds 1951 en ademt nog altijd dezelfde sfeer en uitstraling van toen uit. Het bad is 50 x 25 meter groot en bestaat uit een 1e, 2e en 3e bad, voorzien van een duikplank en een glijbaantje in het eerste bad. Daarnaast is er nog een peuterbad met enkele speeltoestellen. Rond het bad ligt een ruime ligweide, een speeltuin en een minigolfbaan.
bEZOEK DE GROOTSTE KREEK VAN HET MEETJESLAND

DE BOEREKREEK

De Boerekreek is de grootste kreek van het Meetjesland. Ze heeft een zeer grillige vorm en nadert dicht het centrum van Sint-Jan-in-Eremo. Ze is slechts door een landbouwweg gescheiden van de Mazurekreek. De voornaamste troeven zijn de ruiter- en watersportkampen in georganiseerd verband tijdens de vakantieperiodes. Verken je de streek liever op eigen houtje? De Boerekreek vormt een ideale uitvalbasis voor een wandeling te voet of met het paard, fietstocht of dagje hengelen.
Honger gekregen van de leuke activiteiten?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.